Vanuit Gaza varen twee boten uit om medische hulp te zoeken

Gaza, 27 mei 2018

Bernard Smith bericht dat vanuit Gaza twee boten uitvaren om patiënten van onder andere Al Shifa-ziekenhuis naar een ziekenhuis met de nodige faciliteiten te brengen.

Op deze manier gaan zij de blokkade van Israel doorbreken. Een blokkade die ernstig gewonde en zieke patiënten tegenhoudt om buiten Gaza medische hulp te krijgen en die de benodigde medicijnen niet naar de ziekenhuizen in Gaza doorlaat.

Palestine 🇵🇸 Boats carrying Gaza patients set for bid to break Israel blockade. 28 May 2018 Two boats will set sail from Gaza this week with Palestinians who need urgent hospital care. They will try to break a blockade imposed by Israel, which has prevented medical supplies from getting into the territory and patients from leaving. Hospitals in Gaza have been struggling to treat thousands of Palestinians who have been wounded by Israeli bullets during recent protests.Al Jazeera's Bernard Smith reports from Gaza.

Geplaatst door Time News International op Maandag 28 mei 2018

Al Jazeera News , 27 mei 

 

DELEN