De Nederlandse Gaza Flotilla Coalitie nodigt u uit

Van 31 mei tot 2 juni legt de Freedom Flotilla op weg naar Gaza aan in Amsterdam. Dat mag natuurlijk niet ongezien voorbij gaan, zeker gezien de ontwikkelingen in Gaza de laatste jaren en de vele doden en gewonden door Israelisch geweld de laatste weken. Het doel van de Flotilla is dan ook om aandacht te vragen voor Gaza en het desastreuze effect van de al 11 jaar durende blokkade om zo het politieke debat op gang te brengen ter beëindiging ervan.

De Nederlandse Gaza Flotilla Coalitie organiseert het volgende

BOTENPARADE     GAZA FREEDOM FLOTILLA OP DE GRACHTEN

Vrijdag 1 juni    van 14:00 uur tot 16:30 uur

Opstapplaats: Mauritskade 1E naast restaurant Amstelhaven

Kosten meevaren: €12,50 (voor huur van sloepen voor 8 personen en een deel voor ziekenhuizen in Gaza).  Wilt u meevaren? Meldt u dan aan door een mailtje te sturen naar GazaFlotillaNL@gmail.com en €12,50 over te maken naar NL12 TRIO 0254 7345 29 t.n.v. Diensten en Onderzoekcentrum Palestina o.v.v. Botenparade.

Mocht u zelf beschikking hebben over een boot om mee te varen, dan bent u uiteraard van harte welkom bij de parade aan te sluiten. Wij horen graag van u of u passagiers kunt meenemen. Tevens zijn we van plan om de verschillende Palestina-organisaties zichtbaar te maken aan het publiek via een “eigen” boot. Als u wilt meevaren als organisatie, of wilt aansluiten bij een boot van één van de andere organisaties, kan dat.

En indien u niet wilt of kunt varen, maar wel uw solidariteit wilt tonen, nodigen wij u uit om langs de route mee te lopen of zichtbaar op bruggen op de route te staan.

PUBLIEKSDEBAT  DE BLOKKADE VAN GAZA EN HOE NU VERDER?

Vrijdag 1 juni   van 20:00 tot 22:00

Locatie: Buurtcentrum de Horizon, Hembrugstraat 156 te Amsterdam

Het aantal plaatsen is beperkt. Aanmelding verplicht via GazaFlotillaNL@gmail.com

Moderator: Hassnae Bouazza (journaliste, schrijfster, programmamaakster)

Inleiders  deelnemers aan de Gaza Flotilla:  Awni Farhat en Lydia de Leeuw

Debat met Sadet Karabulut (Tweede Kamerlid SP); Isabelle Diks (Tweede Kamerlid GroenLinks); Mourad Taimounti (fractievoorzitter DENK Amsterdam); Conny Braam (anti-apartheidsactivist, schrijfster); Erik Ader (oud-ambassadeur) en Pepijn Brandon (senior onderzoeker International Institute of Social History, assistent professor VU)

Voertaal: Engels (in verband met de internationale crew van de schepen) en Nederlands

 

 

DELEN