Bron: Freedom Flotilla Coalition

Voor de kinderen van Gaza: een boodschap van hoop en solidariteit in 2021

For the Children of Gaza (FCG) is een initiatief van de Freedom Flotilla Coalition. Door een boot te lanceren die gericht is op de kinderen van Gaza, is het onze missie om de gevolgen voor deze kwetsbare sector van de onmenselijke acties van Israël, gesteund door de Verenigde Staten en andere landen, onder de aandacht te brengen.

Aangezien meer dan 50% van de Gazaanse bevolking van meer dan 2 miljoen kinderen en minderjarigen zijn, treft de blokkade als voortdurende collectieve bestraffing van de burgerbevolking vooral de onschuldigen en berooft hen van hun kindertijd; hun recht op veiligheid, onderwijs en gezondheid; en hun vooruitzichten op een fatsoenlijke toekomst.

Een landenteam van de Verenigde Naties meldde in juli 2017 dat een kind van 11 jaar in zijn/haar leven niet meer dan 12 uur elektriciteit op één dag heeft meegemaakt; dat is in 2019 gestegen tot gemiddeld 12 uur per dag. Niemand herinnert zich een tijd in het recente geheugen waarin drinkbaar water betrouwbaar uit de kraan verscheen. Herinneringen aan bewegingsgemak in en uit de Strip raken ook steeds verder weg.

Met de Grote Mars van Terugkeer van 2018-2019 werden ook kinderen beschoten, gewond en gedood. Hun bewegingsvrijheid beperkt hun toegang tot medische zorg. Het dodelijker “traangas” werkt als een zenuwgas dat het zenuwstelsel van kinderen beschadigt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *