Bron: Freedom Flotilla Coalition, 6 november 2022 ~~~

Na de wereldwijde pandapauze gaat de Freedom Flotilla Coalition nu weer zeilen om de illegale, immorele en onmenselijke blokkade van Gaza aan te vechten.

We zijn van 4-6 november in Londen bijeengekomen met vertegenwoordigers van onze ledencampagnes uit verschillende landen (Noorwegen, Maleisië, VS, Zweden, Canada, Frankrijk, Nieuw-Zeeland, Turkije en het Internationaal Comité voor het doorbreken van het beleg van Gaza), en met Britse en internationale pro-Palestijnse solidariteitsorganisaties (waaronder de Palestinian Solidarity Campaign (PSC), Muslim Association of Britain (MAB), Palestinian Forum in Britain (PFB), populaire conferentie voor Palestijnen in het buitenland, Miles of Smiles), om plannen te bespreken om ons werk te reactiveren en uit te breiden.

Onze doelstellingen blijven volledige mensenrechten voor alle Palestijnen, en in het bijzonder vrij verkeer binnen historisch Palestina en het recht op terugkeer.

In het licht van de verslechterende politieke situatie in apartheidstaat Israël en de steeds brutalere repressie in bezet Palestina, reiken wij andere delen van de solidariteitsbeweging de hand om samen te werken aan onze gemeenschappelijke doelen. Dit werk omvat het versterken van Palestijnse stemmen, vooral die uit Gaza, en het ondersteunen van onze maatschappelijke partners, zoals de Union of Agricultural Work Committees, die boeren en vissers in Gaza vertegenwoordigt.

De UAWC is, samen met andere Palestijnse maatschappelijke organisaties, ten onrechte besmeurd en aangewezen door de Israëlische bezetting in een poging hun belangrijke rol in het documenteren van mensenrechtenschendingen en het opbouwen van veerkracht in Palestina te ondermijnen.

Hoewel sommige van onze partnerorganisaties actief betrokken zijn bij belangrijke programma’s voor de meest dringende behoeften van Palestijnse kinderen die getraumatiseerd zijn door de blokkade en de moorddadige Israëlische aanvallen op Gaza, erkennen wij dat een blijvende oplossing een einde aan de blokkade vereist.

Solidariteitsbewegingen liggen onder vuur in Palestina en de rest van de wereld. Onze reactie moet de dringende verzoeken van onze maatschappelijke partners om de blokkade van Gaza op te heffen, weerspiegelen en versterken. Tegelijkertijd werken we ook aan het beëindigen van de mediablokkade door de brutale realiteit van bezetting en apartheid bloot te leggen.

Zoals onze voorgangers van de Free Gaza Movement zeiden toen zij in 2008 aan deze uitdagende reizen begonnen: we varen totdat Gaza en Palestina vrij zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *